Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Z televizní obrazovky denně se jich hrnou stovky...

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Z televizní obrazovky denně se jich hrnou stovky...
REKLAMA A MY
(fejeton)

Pro reklamu se využívají tři základní druhy médií: televize, rozhlas a tisk. Nejvíce viděná propagace určitého produktu firmy či společnosti je v televizi. S televizí se denně dostane do styku nejméně polovina občanů naší republiky. Reklama je vysílána alespoň jednou za hodinu na většině televizních kanálů. Není zahraniční film, trvající déle než devadesát minut, který by neobsahoval jen jednu reklamu.
Člověk denně zkonzumuje desítky reklam, většina z nich ho velmi naštve zejména proto, že ji musí vidět uprostřed napínavého filmu. Kdo je na ní zvědavý! Asi mi dáte zapravdu, že v momentě, kdy se má rozhodnout, zda hlavního hrdinu opravdu pošlou do války, nebo ne, nás asi nezajímá cena toho „nejlepšího“ a na svoji kvalitu toho „nejlevnějšího“ prášku na praní, nebo kolik kusů ovoce obsahuje „nejlahodnější“ jogurt.
Kdyby v reklamě byly alespoň zajímavé a stále se neopakující informace, ale to je samé: „To nemůžu ničím vyčistit !!!“ „Žádný problém, už jste vyzkoušela nový...?“ nebo „Taková skvrna, to můj prášek určitě nevypere!“ „Skvrny, skvrny! Zkuste nový Palmex!“ Koho prosím Vás zajímá nějaký létající chlapík s obarvenou hlavou, který se snaží nahradit Supermana?! I v případě praní na čtyřicet s uzlíčkem, se někomu povede vyndat košili krásně bílou a vyžehlenou. To se každé hospodyňce nepodaří. Nebo reklama na „Jooky“,přece když otevřeme plechovku abychom se osvěžili, nenecháme na sebe vytrysknout polovinu jejího a placeného obsahu. Také když se na ni díváme, máme zájem o chuť i cenu nápoje a nakonec se překvapivě dozvídáme, že je to reklama na úplně jiný výrobek. Toto zjištění člověka kolikrát nemile překvapí a proto ho odradí od sledování programu. Reklama na toaletní papír Zewa je také trochu nenormální. Kdo si kdy hrál s toaletním papírem nebo si ho líbezně otíral o tvář? Copak je to nějaké malé dítě, se kterým bychom si hráli a hladili jeho zadeček, který je podle tvůrců této reklamy jemný jako toaletní papír. Tento papír je určen k jisté denní potřebě a ne k otírání si ho o tvář. Nepochopil jsem smysl věty dané na konci všech reklam na cigarety: „Ministr zdravotnictví varuje- kouření způsobuje rakovinu“, jestliže předtím šot přesvědčuje občany o kvalitě a chuti nikotinových trubiček.
Některé z reklam jsou alespoň trochu vtipné. Pepsi, která rozezpívá němého komára a pak ho zalehne svou váhou, i když ne zrovna těžkou, a on si zpívá dále, je docela dobré zpestření všedního života. Proč nemůžeme být bezstarostní jako komáři. Proč když se na nás nahrnou starosti a potíže, proč si nemůžeme také tak radostně zpívat stejně jako malý komár v jeho těžké chvíli.
Nejčastěji se na obrazovce vyskytují reklamy vyjadřující jistotu a bezpečí pro ženské pohlaví. V televizi nalezneme zřejmě dámy pouze z vyšší společnosti, neboť tekutina používaná na vložce má vždy modrou barvu. Proto se nikdy nedozvíme, zda dané dámské potřeby mají stejný sací účinek i pro ženy z jiné vrstvy.








PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT